Elif'lerin tayini Konya'ya çıktı. Bu tayin işi hem kötü hem de iyi. Ayrılması çok zor sevdiklerinizden, arkadaşlarınızdan, tanıdığınız ortamdan. Ama yeni arkadaşlıklar için yeni bir kapı. Yeni yerler, yeni alışkanlıklar....Her son bir başlangıç ya. İşte öyle bir şey. Her yeni yer bir başlangıç.Çok söylensem de aslında Ankara'ya geldiğim ve Elif'i,Özlem'i ve Betül'ü tanıdığım için çok mutluyum... Tabi diğerleri de var. Çok güzel inanın sizlerlerle beraber olmak. Çok uzak olmasa da Konya, gittikleri için biraz üzülüyorum. Gerçi Konya'yı tanımak için çok iyi bir fırsat olacak ama... Neyse geçen pazar oğluşumun geçmiş doğum gününü kutladık. Ama aslında bu bir veda yemeğiydi. Menüye fark etmeden çok fazla köfte koymuşum. Ama güzel oldu. İnanmazsınız ana yemek olarakta İzmir köfte yaptım. Ama kimsenin şikayeti yoktu sanırım. Aşağıda köftelerimiz tariflerini bulacaksınız.
Mercimek Köftesi
Malzemeler
2 su bardağı kırmızı mercimek
1,5 su bardağı ince bulgur
1 büyük baş soğan
4 kaşık margarin
6 adet taze soğan
1 demet maydanoz
2 kaşık domates salçası
Kırmızı biber
Sumak
Nane
Tuz Karabiber
1/2 limin suyu
Zetyinyağ
Yapılışı
4 su bardağı suyla kırmızı mercimekleri pişirin. Suyunu çektikten sonra bulguru ekleyin ve altını kapatın. Kapak kapalı olarak bulgurlar iyice şişene kadar bırakın. Bir tavada margarini eritin sonra salça ve rendelenmiş soğanı ekleyin. İyice pişirin. Bu karışımı mercimeklerin üzerine dökün. Sonra diğer malzemeleri katın. Zeytinyağını çok fazla dökmeyin. Sadece biraz tat versin diye kullanıyorum ben. En son küçük küçük doğranmış maydanoz ve taze soğanları ekleyin. Köfte haline getirin.Marul ve limonla servis edin.
Nohut Köftesi yada Falalfel...
Bu köfteyi ilk olarak Gürsel abinin elinden yemiştim ve bayılmıştım. İsrail mutfağının güzel örneklerinden birisidir. İlk denemelerin çok kötü sonuçlanmıştı. Sonra geçen gün Oktay Usta'nın yemek programında yaptığını gördüm. Sitesine baktığımda 2 tane tarifi vardı ve ben ikisini birleştirdim. Çok güzel bir sonuç çıktı ortaya. Nohut zaten çok güzel bir bakliyat. Bence sizde deneyin.
MalzemelerBu köfteyi ilk olarak Gürsel abinin elinden yemiştim ve bayılmıştım. İsrail mutfağının güzel örneklerinden birisidir. İlk denemelerin çok kötü sonuçlanmıştı. Sonra geçen gün Oktay Usta'nın yemek programında yaptığını gördüm. Sitesine baktığımda 2 tane tarifi vardı ve ben ikisini birleştirdim. Çok güzel bir sonuç çıktı ortaya. Nohut zaten çok güzel bir bakliyat. Bence sizde deneyin.
1,5 su bardağı nohut
1 küçük soğan
2 diş sarımsak
1 yumurta
1/2 paket kabartma tozu
kimyon
tuz
Karabiber
Maydanoz
Aldığı kadar un
Kızartmak için;
1 yumurta
Galeta unu
Yapılışı
Nohutları bir gece önceden suya koyun,ertesi gün haşlayın ve kabuklarını soyun. Rondada un haline getirin. Sonra içine yine rondada parçaladığınız soğan ve sarımsağı katın. Sonra diğer malzemeleri ekleyin. Burada unu kıvam vermek için kullanıyoruz. Sonra köftelere istediğiniz gibi şekil verin. Önce yumurtaya sonrada galeta ununa bulayarak kızgın yağda kızartın.
Tavuk Kroket
Malzemeler
3 Adet tavuk göğsü
2 çorba kaşığı margarin
1 çorba kaşığı un
3/4 su bardağı süt
1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar
3 adet yumurta sarısı
Tuz
Karabiber
Kızartmak için;
Galeta unu
2 adet yumurta
Yapılışı
Tavuk göğüslerini haşlayın. Rondoda parçalayın. Bir tencerede margarini eritin. Unu yağda kavurun. Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peynirini, tuz ve karabiberi de tencereye ekleyin. Yumurta sarılarını ayrı bir yerde çırpıp üzerine ekleyin. İyice karıştırın. Tavuğu da ilave edin, güzelce yoğurun, üzerini örtün ve buzdolabında 2 saat bekletin. Sonra elinizle köfte şeklini verin. Önce galeta ununa sonra çırpılmış yumurtaya sonra tekrar galeta ununa bulayıp kızartın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder