Şekerpare
Malzemeler
125 gr margarin (oda sıcaklığında)
2,5 bardaktan 1 kaşık eksik un
1 çorba kaşığı irmik
1 çorba kaşığı pudra şekeri
2 yumurta
1 portakal kabuğu rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Üzeri için fındık
Şerbet için;
3 bardak şeker
3 bardak su
1/2 limon
Yapılışı
İlk önce şerbetini yapın ve soğutun. Yani suyu ve şekeri kaynatın. Kaynayınca limon suyu sıkın ve biraz koyulaşınca altını kapatın Fazla kaynatmamaya özen gösterin. Margarin ve pudra şekerini elinizle güzelce karıştırın. Sonra diğer malzemleri ekleyin ve yoğurun. Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Sonra her birinin üzerine birer tane fındık koyun. Yağlanmış tepside 175 derecelik fırında pişirin. Sıcakken üzerine şurubunu dökün. Ben şuruptan biraz ayırıyorum çünkü şekerpare şurubun hepsini çekiyor. Servis yaparken biraz üzerine döküyorum.
Malzemeler
250 gr oda sıcaklığında margarin
3 yumurta
1/2 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Mahlep
İçine
Beyaz peynir
Maydanoz
Yapılışı
Hindistan Cevizli Kurabiye
Malzemeler
2 yumurta
1 su bardağı toz şeker
150 gr oda sıcaklığında margarin
1 paket vanilya
4,5 su bardağı un
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için;
Hindistan cevizi
1 adet yumurta akı
Yapılışı
Bir kaba yumurta, vanilya, limon rendesi ve şekeri kpyup elinizle iyice karıştırın. Sonra yumuşak margarini ekleyip karıştırmaya devam edin. Beyazlaşana kadar devam edin. Sonra yavaş yavaş unu ekleyin. İyice yoğurun ve 20 dakika dinlendirin. Sonra merdaneyle açıp kurabiye kalıplarıyla kesin. Önce yumurta beyazına sonra hindistan cevizine batırın. Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında 15 dakika pişirin. Pişirme süresine lütfen uyun yoksa benim gibi üzeri kızarır. Oysa bu kurabiyerin üzerinin bembeyaz olması gerekirdi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder