Malzemeler
- 500 gr tel kadayıf
- 4-5 su bardağı şeker
- 2 su bardağı süt
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı ceviz ya da fındık içi
- 100 gr margarin
- 100 tereyağ
Yapılışı
Şeker 2 su bardağı su ile kaynatılır. Koyulaşınca süt konur. Çok sulu olmamak kaydıyla ateşten alınır. Soğumaya bırakılır. Tepsi yağlanır. Margarin ve tereyağ eritilir. Kadayıflar yağla ovuşturulur. Yarısı tepsiye yayılır. Elle düzeltilir. Ceviz ya da fındık içi serpilir. Kadayıfın diğer yarısı da üzerine konur. Elle yine bastırılır ve sıkılaştırılır. Kalan yağ üzerinde gezdirilir. Orta dereceli fırında pembeleşene kadar kızartılır. Fırından çıkar çıkmaz üzerine soğuk şerbet dökülür. Kapak kapatılır ve soğumaya bırakılır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder