Bayraklarımız...
Bu da pastamız...
Kayınvalidemin nefis sarmaları. Yapraklar Babaeski'den olunca sarmalar daha bir lezzetli olmuşlar...
Patates Salatası
Ispanaklı Börek
- 1/2 kg salça
- 300 gr ceviz
- 1/2 kalıp beyaz peynir
- 1 tatlı kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pulbiber
- Zeytinyağ
- İnce kıyılmış maydanoz
- 7-8 diş sarımsak (ezilmiş)
- Tuz
- Baget ekmek
Yapılışı
Beyaz peyniri güzelce ezin. Salçayı katın. Cevizleri rondodan geçirin. Ama toz haline gelmemelerine dikkat edin. Ve karışıma katın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyin. Baharatları damak zevkinize bağlı olarak artırabilirsiniz. Tuzunu tattıktan sonra koymayı sakın unutmayın. Peyniriniz yeterince tuzluysa daha fazla tuza ihtiyaç olmayacaktır. Yanında baget ekmeğiyle servis edin.
Kısır
- 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
- 6 çorba kaşığı pudra şekeri
- 6 çorba kaşığı mısır nişastası
- 1/2 kg un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 yumurta
- Kakao
Yapılışı
Margarinle pudra şekerini güzelce ovun. Daha sonra diğer malzemeleri katın. Küçük toplar yapın. Kakaoyu kurabiyeleri mantar şekline getirmek için kullanıyoruz. Tuzluğun altındaki plastik parçayı kullanabilirsiniz bu iş için. Plastik parçayı kakaoya bulayın ve mantarların üzerine batırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Fındıklı Kurabiye
- 1/2 margarin (oda sıcaklığında)
- 1 fincan sıvı yağ
- 3 fincan pudra şekeri
- 3 fincan pirinç unu
- Yeterli derecede un
- Yumurta beyazı
- Kırık fındık
Yapılışı
Yukarıdaki malzemelerin hepsini bir kaba koyun ve güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sonra önce yumurta akına sonra kırık fındığa batırın. 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Kartopları...
- 1/2 kg süt
- 1/4 margarin
- 2 yumurta sarısı
- 2 kaşık kakao
- 2 kaşık un
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 bardak ceviz ya da fındık
- 250 gr bisküvi
- Üzeri için hindistan cevizi
Yapılışı
Süt, margarin, yumurta sarısı, kakao, un, pudra şekerini bir tencereye koyup güzelce karıştırın. Pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine dövülmüş ceviz ya da fındık ve un haline getirdiğiniz bisküvileri koyun. Yoğurun. Hamurdan yuvarlak toplar yapın. Hindistan cevizine bulayın ve kürdan batırın.
Tavuklu Talaş Böreği
Talaş böreğine et yerine tavuk koyuyorum. Soğanları küçük küçük doğrayın ve kavurun. Tavuk göğsünü de küçük küçük doğrayın. Soğanların içine katın. İyice piştikten sonra içine 1 büyük kavanoz garnitür ilave edin. Sonra milföy hamurlarının için koyun. Yumurta sarısı sürüp 200 derecelik soğuk fırında pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder