Pazar, Aralık 19, 2010

Pervin'de bir akşam yemeği...

Güzel şeydir siz de bilirsiniz. Güleryüzle karşılanmak. Hoş bulmak ve hoş gelmek. Bunu hissetmek. Böyle hissetmek. Böyle hissedildiğini bilmek. Pervinlere her gidişimizde böyle karşılanıyoruz işte. Pervin'in her ne halde ve durumda olursa olsun!!! hazırladığı yemekler tadılmaya değer. Önceki yazılarımda yazdım mı hatırlamıyorum ama Pervin'in eli lezzetli. Doğuştan şanslı anlayacağınız. Yani ne yaparsa yapsın çok güzel sonuçlar alıyor. Hem de o kadar kısa zamanda yapıyor ki bunu. Biz eve gittiğimizde aşağıdaki lezzetlerle karşılandık. En kısa zamanda Pervin'in yaptıklarını deneyeceğim. Aşağıdaki tariflerde ne yazık ki ölçü bulamayacaksınız çünkü arkadaşın ölçü kullanmak gibi alışkanlıkları yok. Ne güzel di mi?
Eline sağlık canım arkadaşım..
Bol bol görüşmek dileğiyle☺
Kırmızı Biberli Karnıyarık


Malzemeler
  • Kırmızı biber
  • Patlıcan
  • Patates
  • Ceviz
  • Yoğurt
  • Sarımsak
  • Tereyağ
  • Pulbiber

Yapılışı

Kırmızı biberleri kabukları soyulacak kadar közleyin. Güzelce temizleyin ve karnıyarık şeklinde açın. Patlıcanı küp küp doğrayın ve tuzlu suda bekletip acısnı çıkarttıktan sonra kızartın. Patatesleri küp küp doğrayın ve kızartın. Kızarttıklarını bir kapta karıştırın ve içine ceviz parçaları atın. Tuzlayın. Ve aşağıda gördüğünüz biçimde biberleri doldurun. Üzerine sarımsaklı yoğurt yapın ve dökün. Ve en son tereyağ eritip içine kırmızı pulbiber koyun ve hafif yakın. En son üzerlerine dökün.

Patates Topları

Evet bunlar benim daha önce yaptığım patates toplarına benziyor. Yalnız Pervin patateslerin içine dereotuda koymuş. Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. İçine tuz, ince doğranmış dereotu ve karabiber koyun. Çanak haline getirin.

En son çanak haline getirdiğiniz patateslerinizin ortasına sarımsaklı yoğurt koyun ve üzerine pul biberli tereyağ gezdirin.


Tavuk Salatası

Malzemeler
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet taze soğan
  • Kornişon turşu
  • Ceviz
  • Yoğurt
  • Sarımsak

Yapılışı

Tavuk göğsünü haşlayın. Küçük küçük parçalara ayrın. Taze soğanları küçük küçük doğrayın. Kornişon turşularıda. Sarımsağı ezin. Sonra bütün malzemeleri karıştırın. Üzerini dereotu ile süsleyin.

Mevsim salatası

Tereyağlı Kurutulmuş Domates ve Biber

Bir şey ancak bu kadar kolay ve lezzetli olabilir. Tabi domates ve biberin kurutulması aşamasını geçersek. Kurutulmuş domates ve biberleri haşlıyoruz. Sonra tavada erittiğimiz tereyağında biraz pişiriyoruz. Ve servis ediyoruz. Hepsi bu kadar. Eğer bunu sabah kahvaltısında yemek isterseniz; tereyağını eritin. Yumurtayı bir güzel pişirin. Sonra içine kurutulmuş biber ve domatesleri ekleyin. Lezzetine bayılacaksınız.

Kedinin istilasına uğrayan salatamız☺Gaziantepten kalma bir alışkanlık. Salata ve bol miktarda pul biber...

Makarna Salatası

Malzemeler
  • 1 pk. fiyonk makarna
  • 2-3 adet taze soğan
  • 2 adet kırmızı biber (yağda biraz pişirilmiş)
  • 1 pk. Knorr fesleğenli kekikli salata sosu.

Yapılışı

Makarnayı haşlayın. Diğer malzemeleri içine katın ve karıştırın.

Fasulye Kızartması

Sarımsak ve tereyağında kızartılmış fasulyeyeler...

Güveçte sebzeli kuşbaşı et



Sütlaç

Deli gibi yedikten sonra tatlıya yer kalmadığını düşünüyorsunuz yanılıyorsunuz. Bir soda bir tatlı. Üzerine de Türk kahvesi. Aslında çok kolay gözüken ama kolay kolay kimsenin tutturamadığı bir tatlı olan sütlaç...



Malzemeler
  • 1 sb'dan az pirinç
  • 1 kg süt
  • Şeker
  • 1 pk. vanilya
  • Üzerine ceviz.

Yapılışı

Pirinci suda bir güzel haşlayın. Sonra istediğiniz kadar şeker ve sütü pirinç ile kaynatın. Kapattıktan sonra vanilya koyun. Üzerine ceviz koyun ve servis edin.


Hiç yorum yok: