Salı, Ocak 17, 2012

Supangle

Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağı toz şeker
2 yumurta sarısı
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı buğday nişastası
3 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
50 gr bitter
Kek
Süslemek için antep fıstığı, hindistan cevizi
Yapılışı

Şekeri, yumurta sarısını, unu, nişastayı ve kakaoyu azar azar süt ekleyerek karıştırıyoruz. Topaksız bir karışım elde edince ateşten alıp sürekli karıştırarak karışımın muhallebi kıvamına gelmesini sağlıyoruz. 5 dakika daha kaynatıp vanilya ve çikolatayı ekliyoruz. Kupların en altına istersen kek koyuyoruz. Üzerine supangle ve üzerlerini istediğimiz gibi süslüyoruz.

Hiç yorum yok: