Refika'yı çok severim. En çokta pratik olmasını. Uzun süren ve karmaşık tariflere tahammülüm yok benim. Yaptığım simitte onun tarifi. Onun tarifi 8 simit içindi. Bu boyut benim için çok büyük oldu. Bir daha ki sefere 12 tane yapmayı planlıyorum.
Malzemeler
5 su bardağı un
1adet yaş maya
600 ml su (Ilık su olmalı)
1 tepeleme çorba kaşığı tuz
Susamları batırmak için;
3 yemek kaşığı pekmez - 1/2 bardak su - 1 çorba kaşığı un
Susam
Yapılışı
Hamur malzemelerini karıştırıp, yoğuruyoruz. 1 saate yakın bekletiyoruz. Hamur yeterince mayalanmış olur böylece.
8 adet beze yapıyoruz.
8 adet ikiye bölüp, uzun çubuklar yapıyoruz. Birbirine dolayıp simit haline getiriyoruz.
Önce pekmezli suya sonra da susama batırıyoruz.
220 derece simitleri pişirmek için yeterli olacaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder