Pazar, Ocak 03, 2021

Arnavut Böreği

Hamur için

4 su bardağı un – 1 su bardağına yakın unda açmak için kullanılıyor.

Az sıvı yağ

1 tatlı kaşığı sirke

 Tuz

Aldığı kadar su

Hamurun tüm malzemelerini kaba koy. Yumuşak bir hamur yap. Yarım saat dinlendir.

İç malzeme için

1 kg pırasa

2 yumurta

4 yemek kaşığı yoğurt

 Az karabiber

Tuz

Pırasayı küçük küçük doğra. Yağda kavur. İçine tuz ve istersen karabiber koy. Soğuduktan sonra için 2 yumurtayı kır ve yoğurdu ekle.


Üzeri ve Arası İçin

200 gr. Tereyağ / 1 fincan sıvı yağ karışımı aralarına ve üzerine sürmek için.

Yapılışı

Hamuru iki parçaya böl.

Birinci hamuru aç. Açabildiğin kadar büyük olsun.

Üzerine yağ karışımını sür ve güneş gibi kes.


Kestiğin bölümlerden üst üste koyarak kapat. 

Bu hamuru bir kenara koy dinlenmesi için. İkinci hamura da aynısını yap.

Sonra tekrar hamuru tepsi büyüklüğünde aç.

Tepsiye yerleştir.

İçine karışımdan koy.

Sonra diğer hamuru da aç. Ama bu kez daha büyük olsun. Üzerine buruşturarak koyuyorsun.

Üzerine yağ karışımını döküyorsun.

175 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyorsun.


Hiç yorum yok: