Humusu nasıl severim anlatamam. Malzeme listesine ve yapılışına baktığınızda o kadar kolay gözükür ki neden çok az kişinin güzel humus yapabildiğine şaşarsınız. Ama durum budur. Yapılışı kolay ama yapılması zor bir mezedir.
Bence humusta en çok önem verilmesi gereken şeyler nohutun soyulması ve tahinin kalitesidir. Çok yakında kendi tahinimi yapmaya deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak. Şimdilik bulabildiğim en iyi tahinle humus tarifim aşağıdadır.
Malzemeler:
400 gram haşlanmış nohut (1 adet konserve)
5 çorba kaşığı tahin (Tahinin kıvamına göre değişir.
Muhakkak tadıp koyun)
3 diş sarımsak
5 çorba kaşığı zeytinyağı (Göz kararı koyuyorum biraz
daha fazla bile olabilir)
Yarım limonun suyu
8 küp buz (Büyüklüğüne dikkat edin. Bazen 6 tane de
yetebiliyor)
Üzeri için:
Üzerini farklı farklı süsleyebilirsiniz. Ben de
değişmeyen tek şey kimyon. Aşağıda farklı türlerde sunduğum humus
fotoğraflarını görebilirsiniz.
Kekik
Kimyon
Zeytinyağı
Tereyağında kızartılmış pastırma (Bu şekilde
yaptığımda sıcak servis ediyorum)
Çam fıstığı
İsot
Nohut
Yapılışı:
Kabukları soyulmuş nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı
ve limonu blenderda iyice karıştırın. Nohutlar iyice ezilince buzları ekleyin
ve karıştırmaya devam edin.
Krema haline gelince tabaklara koyup üzerini
süsleyebilirsiniz.
Zeytinyağ ve isot
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder