Pazar, Temmuz 17, 2022

Humus

Humusu nasıl severim anlatamam. Malzeme listesine ve yapılışına baktığınızda o kadar kolay gözükür ki neden çok az kişinin güzel humus yapabildiğine şaşarsınız. Ama durum budur. Yapılışı kolay ama yapılması zor bir mezedir. 

Bence humusta en çok önem verilmesi gereken şeyler nohutun soyulması ve tahinin kalitesidir. Çok yakında kendi tahinimi yapmaya deneyeceğim. Bakalım nasıl olacak. Şimdilik bulabildiğim en iyi tahinle humus tarifim aşağıdadır.

Malzemeler:

400 gram haşlanmış nohut (1 adet konserve)

5 çorba kaşığı tahin (Tahinin kıvamına göre değişir. Muhakkak tadıp koyun)

3 diş sarımsak

5 çorba kaşığı zeytinyağı (Göz kararı koyuyorum biraz daha fazla bile olabilir)

Yarım limonun suyu

8 küp buz (Büyüklüğüne dikkat edin. Bazen 6 tane de yetebiliyor)

Üzeri için:

Üzerini farklı farklı süsleyebilirsiniz. Ben de değişmeyen tek şey kimyon. Aşağıda farklı türlerde sunduğum humus fotoğraflarını görebilirsiniz.

Kekik

Kimyon

Zeytinyağı

Tereyağında kızartılmış pastırma (Bu şekilde yaptığımda sıcak servis ediyorum)

Çam fıstığı

İsot

Nohut

Yapılışı:

Kabukları soyulmuş nohut, tahin, sarımsak, zeytinyağı ve limonu blenderda iyice karıştırın. Nohutlar iyice ezilince buzları ekleyin ve karıştırmaya devam edin.

Krema haline gelince tabaklara koyup üzerini süsleyebilirsiniz.



Pastırmalı - tereyağlı sıcak humus 
                                                                Zeytinyağ ve isot

Zeytinyağ, isot ve kekik

Zeytinyağ, kekik ve çam fıstığı
Tereyağ - isot -kekik ve çam fıstığı


                Prag Old Town'da Einstein Cafe'de yediğim humus. Görünüm iyi olsa da lezzeti kötüydü.


Hiç yorum yok: