Malzemeler
4-5 adet kabak
Pişirmek için ayçiçek
yağı (zeytinyağda olabilir)
3 su bardağı süzme yoğurt
3 diş sarımsak
1,5 avuç iri kıyılmış
ceviz
1 çay kaşığı pul biber
Nane
Yapılışı
Öncelikle kabakları
rendenin geniş kısmında rendeleyin.
Tencereye yağ ve tuzla
birlikte kabakları, kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.
Kabakları soğumaya bırakalım.
Yoğurda ezilmiş sarımsağı
karıştıralım.
Cevizi yağsız tavaya
alalım. Kavuralım. Yağları çıkmaya başladıktan sonra tavaya pul biber, nane ve
zeytinyağ koyalım.
Kabaklardan biraz
ayıralım. Kalan kısmını yoğurt ile karıştıralım. Tabağa alalım. Üzerine kalan
kabakları ve en sonda cevizli karışımı koyalım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder