Pazar, Temmuz 17, 2022

İç Baklalı Enginar


Malzemeler

½ çay bardağı zeytinyağı

3 adet soğan (küçük küçük doğranmış)

250 gr. taze iç bakla

Tuz

1 tatlı kaşığı toz şeker

5 adet enginar

1,5 su bardağı su

1/2 bağ dereotu – ince kıyılmış

Meyanesi

1 adet limon suyu

1 yemek kaşığı un

Seyreltmek için su

Yapılışı

İç baklaları haşlayıp, kabuklarını soyalım.

Soğanlarınızı küçük küçük doğrayalım. Soğanları iyice pişirelim.

Soğanlara iç baklaları tencereye ilave edelim.

Enginarları 4’e bölüp tencereye harcın üzerine dizelim.

Piştikten sonra hazırladığımız meyaneyi üzerine dökelim ve tencerenin altını kapatalım.

Tabaklara aldıktan sonra dereotu ve limonla süsleyelim.



Hiç yorum yok: