Malzemeler
½ çay bardağı zeytinyağı
3 adet soğan (küçük küçük doğranmış)
250 gr. taze iç bakla
Tuz
1 tatlı kaşığı toz şeker
5 adet enginar
1,5 su bardağı su
1/2 bağ dereotu – ince kıyılmış
Meyanesi
1 adet limon suyu
1 yemek kaşığı un
Seyreltmek için su
Yapılışı
İç baklaları haşlayıp, kabuklarını soyalım.
Soğanlarınızı küçük küçük doğrayalım. Soğanları iyice
pişirelim.
Soğanlara iç baklaları tencereye ilave edelim.
Enginarları 4’e bölüp tencereye harcın üzerine
dizelim.
Piştikten sonra hazırladığımız meyaneyi üzerine dökelim
ve tencerenin altını kapatalım.
Tabaklara aldıktan sonra dereotu ve limonla
süsleyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder