Trakyalılar mezeyi sever. Ben Trakyalı olmanın ötesinde bayılırım..
Saatlerce süren masa sohbetlerinin en güzel yarenlerdir mezeler...
Peynir hastası olan benim tabi ki listemin başında gelecek Girit Ezmesi...
Malzemeler
1 pk fesleğen (7-8 dal)
Zeytinyağı
3diş sarımsak
200 gr beyaz peynir (tuzuna dikkat edelim)
Karabiber
80 gr boziç
Üzerine
Zeytinyağı
Pul biber
Boziç
Yapılışı
Fesleğeni, zeytinyağını
ve sarımsağı blenderda doğrayalım. Fesleğenlerin kararmaması için zeytinyağıyla
çekilmesi gerekli. Boziçi blendera ekleyin ve doğramaya devam edin. Kalan tüm
malzemeleri de ilave edin. Ve ezilinceye kadar devam edin. Tabağa aldıktan
sonra üzerine zeytinyağı, isot ve boziç ile süsleyin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder