Pazar, Temmuz 17, 2022

Kıymalı Enginar Dolması



Malzemeler

4 adet enginar (yapraklı)

Yarım limon

½ demet taze nane

½ demet maydanoz

1 kuru soğan

2-3 yemek kaşığı domates salçası

250 gr kıyma

Ayçiçek ya da zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber, kimyon

Tuz

Yapılışı

Çukur bir kaba su doldurup içine yarım limonu sıkın kabuğu da suya koyun. Enginarlarımızı, bir tatlı kaşığı yardımı ile tam göbeğindeki tüyleri kazıyarak temizliyoruz. Limonlu suya bırakıyoruz.

Soğanları küçük küçük doğrayalım ve kavuralım. Sonra kıymayı ekleyim ve diğer malzemeleri de koyalım.

Sonra yaprakların arasını bu harç ile doldurup pişirelim.

Sonra yaprakları koparıp suyunu çekerek yiyelim.


Hiç yorum yok: