Malzemeler
4 adet enginar (yapraklı)
Yarım limon
½ demet taze nane
½ demet maydanoz
1 kuru soğan
2-3 yemek kaşığı domates salçası
250 gr kıyma
Ayçiçek ya da zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber, kimyon
Tuz
Yapılışı
Çukur bir kaba su doldurup içine yarım limonu sıkın
kabuğu da suya koyun. Enginarlarımızı, bir tatlı kaşığı yardımı ile tam
göbeğindeki tüyleri kazıyarak temizliyoruz. Limonlu suya bırakıyoruz.
Soğanları küçük küçük doğrayalım ve kavuralım. Sonra
kıymayı ekleyim ve diğer malzemeleri de koyalım.
Sonra yaprakların arasını bu harç ile doldurup pişirelim.
Sonra yaprakları koparıp suyunu çekerek yiyelim.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder