2 demet pazı
1 soğan
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1 kırmızı biber
1 sarı biber
3 diş sarımsak
1 çay bardağı soyulmuş badem
Tuz
Taze çekilmiş karabiber
1 paket doğanmış tavuk göğsü
Beşamel sos için
3 yemek kaşığı tereyağı
1,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı oda ısısında süt (Tavuğu haşlarsanız
biraz suyundan da koyabilirsiniz)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Yapılışı
Pazıları yıkayıp ince
doğrayın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Bademleri önceden suya koyun ve
kabuklarını soyun. Bundan sonra bademleri zeytinyağı ile rengi koyulaşıncaya
kadar kavurun.
Soğanı küp şeklinde
doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Biberleri
ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin.
Beşamel Sos Yapılışı
Tereyağı eritelim. Tereyağı erittikten sonra unu ilave edelim ve
sürekli karıştırarak kavuralım. Kokusu çıkan un kavrulmuştur.
Sürekli karıştırarak 1,5
su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim. Çırpıcı ile hızlıca çırpalım.
Sos koyulaştıktan sonra
tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.
Tavukları soteleyelim.
Üzerine pazı kavurmasını ve en üzerinde beşamel sosu dökelim.
Piştikten sonra üzerine rende
mozeralla peyniri ya da kaşar koyabilirsiniz. Eridikten sonra servis edebilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder