Malzemeler
1 kilo taze barbunya içi
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet tarçın çubuğu (Siz
daha fazla kullanabilirsiniz. 2-3 adet.)
6 diş sarımsak
1 adet büyük boy soğan
(Doğranmayıp bütün halinde içine konulacak)
4 adet orta boy domates
1 adet havuç (küçük doğranmış)
1 adet patates (küçük doğranmış)
Tuz
Üzerine
Maydanoz
Limon
Tarçın çubuğu
Yapılışı
Ben barbunyayı düdüklüde
pişiriyorum. Bu yüzden tüm malzemeleri aynı anda düdüklüye koyuyorum. Barbunyaları
da taze oldukları için haşlamıyorum. Ama kurusunu kullanıyorsanız muhakkak
önceden haşlayın. Soğanı doğramadan bütün halinde içine koyalım. Pişince çıkarıyoruz.
Piştikten sonra üzerine
maydanoz koyuyoruz. Limon ve tarçın çubuğu ile süslüyoruz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder