Perşembe, Kasım 13, 2008

Pervin'in harika bayram sofrası...


Bayramın ikinci günü Pervin'lerdeydik.. Özellikle ondan yuvalama çorbası yapmasını rica ettim. Ve kaç kase yediğim hakkında hiç bir fikrim yok. Yuvalamanın köftelerini Gaziantep'e gittiğinde getirmişti. Orada ev hanımları evde yapıp satıyorlarmış. Çok çok harika bir çorbaydı. Terbiyesi sadece yoğurttan yapılıyor. Üzerine nane yakılıp konuyor.
Bu yemek sarımsaklı yoğurtla yeniyor. Kuşbaşı etler soğanla beraber pişiriliyor. Sonra patlıcanlar konuyor. Tabağa servis edildikten sonra üzerine sarımsaklı yoğurt dökülüp yeniyor.

Kurutulmuş biberler haşlanıyor ve doğranıyor. Tereyağında pişiriliyor. Üzerine yumurta kırılıyor. Sabah kahvaltıları için süper bence....

Bunlarda bizim pirzolalarımız. Pervin o kadar çok güzel yemekler yapmıştı ki pirzolalara söyleyecek fazla bir şey kalmadı...

Hiç yorum yok: