Annemle Çağan'la uğraşırken bizim kandil için yapacağımız çiğ börek ve helva bir ertesi güne kaldı. Akşam üstü karnımız acıkmışken bir iyi gitti ki sormayın. Yapanların ellerine sağlık..
Çarşamba, Temmuz 30, 2008
Salı, Temmuz 29, 2008
Miraç Kandilinde Kolaç...
Ganime teyze Bulgaristan göçmenlerinden olduğundan hamurişlerinde süperdir. Kandil olduğu için kolaç yapmış bize. Akşam yemeğine de yetiştirmiş. Sıcak sıcak ne kadar lezzetliydi bir bilseniz. İşte size kolaçın tarifi ve acele de olsa çekilmiş fotoğrafları.
Kandiliniz kutlu olsun...
Kandiliniz kutlu olsun...
Malzemeler
1/2 kg yoğurt
1/2 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Ekşimik
Kızartmak için sıvı yağ
Yapılışı
Bir miktar unu havuz biçiminde açın. Karbonatı bir kaşık içinde eriterek koyun.Tuzu ve yoğurdu da ekleyin. Elde edeceğiniz hamur yumuşak hatta yapışkan bir hamur olmalıdır. Elinizde şekil verin ve kızgın yağda kızartın. Size daha ayrıntılı bilgi vermek isterdim ama Ganime teyzeden öğrenebildiklerim sadece bu kadar. Bir gün beraber yapacağız. O güne dek benden bu kadar....
Pazar, Temmuz 27, 2008
Doğum günü Pastam...
Bu gün benim doğum günüm. Tam 31 sene önce bugün sabaha karşı dünyaya gelmişim. Zaman ne kadar çabuk geçiyor. Daha dün 18 olabilmenin telaşındaydım ne zaman 32'ye girer oldum bilmiyorum. Ben bu kadar büyüdüm mü ya. Kendime bu kez pasta yapmaya karar verdim ama tam istediğim olmadı. Şöyle ki Acemi Şef Esra'nın tariflerinden birini yapacaktım ama annemin mutfağında istediğim şeyleri bulamadım. Uygun kalıp vs. O yüzden başka bir tarifi denedim o fena olmadı. Özellikle pandispanya çok lezzetliydi. Neyse işte benim doğum günü pastam. Ne diyelim iyi ki doğdum....
Pazartesi, Temmuz 21, 2008
Grocchetti
Canım bu aralar hiç bir şey yapmak istemiyor. Aslında yapmak istediğim o kadar çok şey var ki. Sıcaklardan diyorum bir de 32 yaşıma girmeme az kalan zamandan olabilir. Kaldı ki ben 31'e gireceğimi zannediyordum Beyza Hanım bu sabah beni uyarana kadar. Tabi benim moralim daha çok bozuldu. 30'dan sonra doğum günleri pek hoş gelmiyor artık bana. Neyse pazar günü kardeşimle grocchetti denemeye karar verdik. Zaten ne zamandır aklımızdaydı. Hazır ailemin yanınayım, oğluma annem bakıyor ben biraz mutfağın keyfini çıkarmak istiyorum. Bence gayet güzel oldu grocchettilerimiz. Ben zaten içinde patates olan herşeyi seviyorum. Yanına domates sosu yaptık . İtalyanlar böyle yemiyor ama siz birde üzerine sarımsaklı yoğurt koyup yemeği deneyin bence süper oluyor. Patatesin nişastasından dolayı hamuru elinize çok yapışıyor. Ben tarifteki unu biraz daha fazlalaştırarak kullandım. Aslında kullanılan unun irmikli un olması gerekiyormuş Trakyanın unları buğdayından dolayı irmikli değil. Herşeye rağmen çok lezzetli oldu. Bir daha ki sefere biraz da irmik kullanıcağım. Bakalım nasıl oıacak. Haşladıktan sonra tereyağında hafif çevirebilirsiniz de. Şimdiden afiyet olsun.
MalzemelerGrocchetti
1 kg patates
1/2 kg un
1 adet yumurta
Karabiber
Tuz
Domates Sosu
1 kg domates
Zeytinyağı
Sarımsak
Tuz
Nane yada fesleğen
Yapılışı
Patatesleri haşlayın ve püre haline getirin. Unu,yumurtayı,tuzu ve karabiberi ekleyin ve yoğurun. Ellerinize yapışan bir hamur olabilir fazla un koymamaya dikkat edin. Hamuru dörde bölün ve masa üzerine un koyarak yuvalayın ve küçük küçük kesin. Kaynayan suya atın.
Domates sosu için;domatesleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını ilave edin. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp katın. Ben fesleğeni sevmediğimden naneyi tercih ederim. Tuzu katın.
Domates sosu için;domatesleri küçük küçük doğrayın. Zeytinyağını ilave edin. Sarımsakları küçük küçük doğrayıp katın. Ben fesleğeni sevmediğimden naneyi tercih ederim. Tuzu katın.
Çarşamba, Temmuz 16, 2008
Peynir Soslu Makarna
Bu da güzel bir makarna sosu tarifi. Yapımı da çok kolay. Margarini yada tereyağını tavada eritin. Sonra içine 3 yemek kaşığı un ilave edin. Unu kavurun. Sonra yeteri kadar sütü koyun ve pişirin. Bol miktarda peynir ekleyin. Sonra tuzunu ve pulbiberini ekleyin. Ve en son olarak haşladığınız makarnaları koyun. Üzerine nane koyarak servis edin.
Kaydol:
Kayıtlar (Atom)