Çarşamba, Aralık 14, 2011

5 bitti ya şimdi sıra 6'da....

Zaman çok çabuk geçiyor. Tahmin ettiğimizden bile çok daha hızla. Ve ben korkuyorum. Zamanla unutmaktan, sonra hızla geçerken fark edemeden yaşamaktan korkuyorum. Her şey değişiyor. "Değişmeyen tek şey değişimin kendisi" sözünü tekrar tekrar doğrulamak istercesine çabuk değişiyor. Bense sadece ufak tefek notlar alarak, fotoğraflar çekerek saklamaya çalışıyorum yaşananları. Elimden geldiğince. O kadar yoğunum ki hala. Ve o kadar az zaman ayırabiliyorum ki kendime ve sevdiğim şeylere. Neredeyse İstanbul'a geldiğimden beri içinde olmaktan büyük keyif aldığım mutfağa girdiğim nadir anlardan bir tanesi oğlumun doğum günü. Doğum günleri onu o kadar çok mutlu ediyor ki sanırım ne kadar yoğun olursam olayım ya da yorgun, o "tamam" diyene kadar kutlayacağım yavrumun doğum gününü.


İşte bu doğum günü de böyle bir zamana denk geldi. Ama kutlandı. Hem de en güzelinden. Evde son koliler doğum gününden bir gece önce açılmış olsa da, bir hafta sonra sınavım olsa da, kötü geçen sınavım yüzünden yaşadığım üzüntümden hala kurtulalamış olsam da, aramıza yeni katılan Güneş'in bir gün önceki mevlütüne gitmiş olsam da ya da yeni işimin stresi her tarafımı sarmış olsa da. Doğum günü kutlandı. Tabi Çağan'ın aldığı tüm hediyelerin haricinde benim aldığım en büyük hediye oğlumun mutluluğu oldu. Anneliğin raconundan bu değil mi? Karşılıksız sevmek. Karşılıksız vermek.


Mutfağa ciddi anlamda az girebildiğimden bir kaç yeni bir şey denemek istedim bu kez. Sonuç mükemmeldi. Mutfağı özlemişim. Yemek yapmayı da. Hele annemle birlikte çalışmayı daha da çok özlemişim. Tartışmalarımızı yemekler hakkında. Güzel bir hafta sonuydu anlayacağınız. Aşağıda Çağan'ın 6. doğum günü masasının fotoğraflarını göreceksiniz.


İyi ki doğurmuşum seni be oğlum.


Doğum günün kutlu olsun...


Tanrı'nın en büyük hediyesi seni çokkk seviyorumm:)))



Yoğurtlu Tavuk Salatası


Malzemeler
-1,5 haşlanmış tavuk göğsü
-3 adet haşlanmış havuç
-1 paket mantar
-2 adet salatalık
-250 gr kornişon turşu
-5 adet taze soğan
-2 adet köy biberi
-1 kase mayonez
-1/2 kg'ye yakın yoğurt
-1 demet dereotu
-3 diş sarımsak
-Tuz
-Karabiber
Yapılışı
Tavuk göğsünü haşladıktan sonra küçük küçük doğrayın. Aynı şekilde havuşları da haşlayın ve küçük küçük doğrayın. Mantarı sotelik doğrayın ve yüksek ateşte haşlayın. Biberleri ince ince, kornişon turşuyu ve salatalıkları küçük küçük doğrayın. İnce kıyılmış dereotunu ve taze soğanı da hazırladığınız karşıma katın.Sarımsağı rendeleyin. Ve geri kalan tüm malzemeyi aynı kabın içinde harmanlayın. Soğumaya bırakın.
Afiyet olsun...

Patates Topları


Patates toplarını geçenlerde gittiğim bir yerde yemiştim. Tadı biraz yavan gelmişti bana. Sonra annemin aklına üzerlerine biraz beyaz peynir koyma fikri geldi. Sonuç mu? Yukarıda gördüğünüz gibi...

Malzemeleri
-1,5 kilo patates
-3 adet havuç
-1 yemek kaşığı tereyağ
-1/2 demet dereotu
-1/2 demet maydanoz
-1/2 demet taze soğan
-1/2 limon suyu
-Tuz
-Pul biber
-Karabiber
-Üzerine koymak için beyaz peynir ve meydanoz karışımı

Yapılışı
Patatesi ve havucu haşlayın. Püre haline getirin. İçine tereyağını koyun ve kendi sıcaklığıyla erimesini bekleyin. Dereotu, maydanoz ve taze soğanı ince ince kıyın. Yarım limonun suyunu sıkın. Peynir ve maydanozlu karışım hariç tüm malzemeleri karıştırın. Ceviz büyüklüğünde toplar haline getirin. Bir tepsiye vs. dizin. Üzerlerine peynir ve maydanoz karışımından koyun.
Afiyet olsun....

Olmazsa olmaz kısırım...

Çiğ köfte yapamadık belki ama mercimekli köfte vardı masamızda....

Annemin dereotlu ve maydanozlu poğaçaları





Annemle yumuşaklığı konusunda anlaşamadığımız ve sonunda bir tepsiyi benim istediğim gibi yumuşak diğerini ise onun istediği gibi kıtır pişirdiğimiz ıspanaklı böreğimiz.



Marmelattı Portakallı Kurabiye



Fındıklı Kurabiye


Nutellalı Kağıt Kekler






Antep fıstıklı....


Hindistan cevizli....




Benim fotoğrafını çekmeyi unuttuğum sosisli milföy börekleri ve annemin enfes turşuları.....

Hiç yorum yok: