Salı, Şubat 17, 2009

Fırın Sütlaç

Malzemeler
1 lt süt
1/2 bardak pirinç
1 su bardağı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
2 yumurta sarısı
1 paket vanilya
1 limon rendesi
Yapılışı
Pirinci 1 su bardağı suyla iyice suyunu çekene kadar pişirin. Daha sonra sütü ve şekeri ekleyin. 10 dakika kaynatın. Nişasta ve yumurta sarılarını bir bardak suyla güzelce karıştırın. Daha sonra sütlaçtan bu karışıma dökerek ılıştırın ve karıştırarak sütlaca dökün. Limon kabuğu rendesi ve vanilyayı ekleyin. Biraz daha pişirdikten sonra ateşten alın. Sulu bir kıvamda olmalıdır. Çok fazla kaynatmamaya dikkat edin. Daha sonra su koyduğunuz fırın tepsisine, fırına dayanıklı kaplara koyduğunuz sütlaçları koyun. 200 derecelik ısıda pişirin. Sıcaklık üstten gelmelidir.

Afiyet olsun...

1 yorum:

Zamandan Sızan...KIYMET dedi ki...

En sevdiğin tatlı nedir deseler cevabım açık Sütlaç,sütlaç sütlaççç