Pazartesi, Aralık 13, 2010

Hayatımın anlamı 5 yaşında oldu...

Elbette 28 sene boşu boşuna yaşamadım ben. Sevinçlerim oldu, mutluluklarım oldu, hüzünlerim oldu sonra kırıklıklarım. Yaşadım elbette. Ama takvim yaprakları 9 Aralık 2006'yı gösterdiğinde oğlum ailemize katıldı ya herşey değişti hayatımda. Eşim ve benim hayatımızın anlamı değişti. O geldikten sonra bambaşka biri oldum ben. Hayata yıllar yılı baktığım gözlüklerimi çıkarıp bambaşka gözlüklerle bakmaya başladım. Eskiden es geçtiğim haberlere artık oturup ağlar hale geldim. Daha hassas oldum, daha düşünceli, daha fedakar, daha sevgi dolu, daha evhamlı, daha heyecanlı, anne oldum kısaca. Annemi daha iyi anlar oldum. Söylemişlerdi zaten. Anne olunca anlayacağım çok fazla şey olduğunu söylemişlerdi bana. Anladım. Daha da çok anlayacağım şey var biliyorum. Allah oğluma uzun uzun ömürler, bol bol sağlıklar, mutluluklar versin dilerim. Hep doğru yerde ve doğru insanlarla olsun isterim.
4 bitti 5 yaşına girdi benim oğlum. Ufacık daha. Korunmasız. Belki de hep böyle kalacak benim gözümde. Bilmiyorum. Göreceğiz bakalım... Geçen sene bazı nedenlerden dolayı kutlayamadığımız yaşını bu sene çifte doğum günüyle kutladık. Evimizde verdiğimiz davete kötü hava koşulları da olsa misafirlerimiz gelebildi. Güzel bir gündü. En önemlisi de oğlum çok eğlendi. Hayranı olduğu Şimşek McQueen karakterleri eşliğinde kutladı doğum gününü.
Ne diyeyim daha iyi ki doğurmuşum seni...
İyi ki doğmuşsun benim oğulcanımmm:))
Şimşek McQueen
Bayraklarımız...

Bu da pastamız...


Kayınvalidemin nefis sarmaları. Yapraklar Babaeski'den olunca sarmalar daha bir lezzetli olmuşlar...

Patates Salatası

Ispanaklı Börek

Serminim tarifyle yaptığım Zıkkım
Zıkkım
Malzemeler
  • 1/2 kg salça
  • 300 gr ceviz
  • 1/2 kalıp beyaz peynir
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • Zeytinyağ
  • İnce kıyılmış maydanoz
  • 7-8 diş sarımsak (ezilmiş)
  • Tuz
  • Baget ekmek

Yapılışı

Beyaz peyniri güzelce ezin. Salçayı katın. Cevizleri rondodan geçirin. Ama toz haline gelmemelerine dikkat edin. Ve karışıma katın. Sonra diğer malzemeleri de ekleyin. Baharatları damak zevkinize bağlı olarak artırabilirsiniz. Tuzunu tattıktan sonra koymayı sakın unutmayın. Peyniriniz yeterince tuzluysa daha fazla tuza ihtiyaç olmayacaktır. Yanında baget ekmeğiyle servis edin.
Kısır

Kayınvalidemin poğaçaları

Mantar Kurabiye

Mantar Kurabiye
Malzemeler
  • 250 gr margarin (oda sıcaklığında)
  • 6 çorba kaşığı pudra şekeri
  • 6 çorba kaşığı mısır nişastası
  • 1/2 kg un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 yumurta
  • Kakao

Yapılışı

Margarinle pudra şekerini güzelce ovun. Daha sonra diğer malzemeleri katın. Küçük toplar yapın. Kakaoyu kurabiyeleri mantar şekline getirmek için kullanıyoruz. Tuzluğun altındaki plastik parçayı kullanabilirsiniz bu iş için. Plastik parçayı kakaoya bulayın ve mantarların üzerine batırın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Fındıklı Kurabiye

Fındıklı Kurabiye
Malzemeler
  • 1/2 margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 fincan sıvı yağ
  • 3 fincan pudra şekeri
  • 3 fincan pirinç unu
  • Yeterli derecede un
  • Yumurta beyazı
  • Kırık fındık

Yapılışı

Yukarıdaki malzemelerin hepsini bir kaba koyun ve güzelce yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Sonra önce yumurta akına sonra kırık fındığa batırın. 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin.
Kartopları...

Kartopu
Malzemeler
  • 1/2 kg süt
  • 1/4 margarin
  • 2 yumurta sarısı
  • 2 kaşık kakao
  • 2 kaşık un
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 bardak ceviz ya da fındık
  • 250 gr bisküvi
  • Üzeri için hindistan cevizi

Yapılışı

Süt, margarin, yumurta sarısı, kakao, un, pudra şekerini bir tencereye koyup güzelce karıştırın. Pişirin. Ateşten indirdikten sonra içine dövülmüş ceviz ya da fındık ve un haline getirdiğiniz bisküvileri koyun. Yoğurun. Hamurdan yuvarlak toplar yapın. Hindistan cevizine bulayın ve kürdan batırın.

Tavuklu Talaş Böreği


Talaş böreğine et yerine tavuk koyuyorum. Soğanları küçük küçük doğrayın ve kavurun. Tavuk göğsünü de küçük küçük doğrayın. Soğanların içine katın. İyice piştikten sonra içine 1 büyük kavanoz garnitür ilave edin. Sonra milföy hamurlarının için koyun. Yumurta sarısı sürüp 200 derecelik soğuk fırında pişirin.


Hiç yorum yok: