Cumartesi, Ocak 15, 2011

Kremalı Patates ve Mantar Dolması

Bu tür mezeler benim kurtarıcım. Kolay ama çok lezzetli. Kremalı mantarı normalde borcamda yaparım ama bu kez güveçte yaptım. Hem porsiyon küçük oldu hem de bence daha lezzetli. 2 adet patatese 1/2 paket krema kullandım. Ve tabii sarımsak ve tuzu da unutmamak lazım. Üzeri kızarana kadar pişirin. En son üzerine kaşar peyniri rendesi koyun.
Mantar dolmasını çok yaparım. Çokta severiz ailecek. Bu kez mantarları yıkadıktan ve zeytinyağ, tuz ve sarımsak karışımına buladıktan sonra içlerine domates sosu koydum. Üzerine de iyice piştikten sonra kaşar peyniri. Bence çok lezzetli oldu. Ama üzerinde çalışmaya devam ediyorum. Ama şimdilik afiyet olsun...

Hiç yorum yok: