Cumartesi, Ocak 02, 2021

Simit

Refika'yı çok severim. En çokta pratik olmasını. Uzun süren ve karmaşık tariflere tahammülüm yok benim. Yaptığım simitte onun tarifi. Onun tarifi 8 simit içindi. Bu boyut benim için çok büyük oldu. Bir daha ki sefere 12 tane yapmayı planlıyorum. 

Malzemeler

5 su bardağı un

1adet yaş maya

600 ml su (Ilık su olmalı)

1 tepeleme çorba kaşığı tuz

Susamları batırmak için;

3 yemek kaşığı pekmez - 1/2 bardak su - 1 çorba kaşığı un

Susam

Yapılışı

Hamur malzemelerini karıştırıp, yoğuruyoruz. 1 saate yakın bekletiyoruz. Hamur yeterince mayalanmış olur böylece.

8 adet beze yapıyoruz.

8 adet ikiye bölüp, uzun çubuklar yapıyoruz. Birbirine dolayıp simit haline getiriyoruz.

Önce pekmezli suya sonra da susama batırıyoruz.

220 derece simitleri pişirmek için yeterli olacaktır.





Hiç yorum yok: