Salı, Nisan 15, 2008

Zerde


Bir memleket özlemi gidiyor içimde. Zerdeyi bizim oralarda sünnet mevlütlerinde verirler. Öffff çok özledim ya oturdum iki kase zerde yedim bu rejimde hasret yine gitmediii. Gitme zamanı geldi artık.

Malzemeler

1/2 su bardağı pirinç
8 su bardağı su
3 çorba kaşığı nişasta (tepeleme değil)
1 çay kaşığı zerdeçal
2 su bardağı şeker
3 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı çam fıstığı
1 çorba kaşığı gülsuyu

Yapılışı
Pirinçleri yıkayın. 3 bardak suyla iyice yumuşayana kadar pişirin.Pirinçler iyice yumuşadıktan sonra 5 su bardağı su ekleyin. Nişastayı suda eritin ve karıştırarak tencereye ekleyin. Zerdeçalıda suda eritin ve onu da yavaş yavaş karıştırarak ekleyin.Sonra şekeri ekleyin.Çam fıstığını ve kuş üzümünü de koyun. Gül suyunu ekleyin.1-2 taşım kaynatın. Fazla koyulaştırmayın. Kaselere boşaltın ve üzerine kuş üzümü koyun.

Hiç yorum yok: