Malzemeler
4 adet bütün tavuk göğsü
2 adet orta boy soğan
1 paket kereviz sapı
4 adet orta boy havuç rendesi
3 diş sarımsak
Tuz
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber
Beşamel Sos
1/2 kg süt
3 çorba kaşığı tepeleme un
75 gr yağ
Tuz
1 paket tavuk bulyon
Kaşar peyniri (rendelenmiş)
Yapılışı
Tavukları haşlayın.Soğanı yağda kavurun.Doğradığınız sarımsakları ekleyin.Havuç rendelerini de koyun. Sonra parmak kalınlığında doğradığınız kereviz saplarını da ekleyin. 1 çay bardağı su koyun ve suyu bitene kadar pişirin.
Beşamel sos için;yağın tencereye koyun ve unu ekleyin.Un pembeleşene kadar kavurun. Sütü koyun. 1 çimdik tuz koyun. Çırpın. Koyuluğu çoksa biraz daha süt ekleyebilirsiniz. 1 paket tavuk bulyonu da ekleyin ve iyice karıştırın.
Haşladığınız tavukları kuşbaşı büyüklüğünde parçalara ayırın.Borcama koyun. Üzerine Karışımı ekleyin. En üste beşamel sosunu koyun ve rendelenmiş kaşarı serpin. 200 derecelik fırında 15-20 dakika pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder