Cumartesi, Haziran 17, 2023

Zeytinyağlı Enginar

 

Zeytinyağlı Enginar

 Malzemeler

-5 adet enginar

-½ su bardağı zeytinyağı (İsterseniz biraz ayçiçek yağı da ekleyebilirsiniz).

-2 adet orta boy kuru soğan

-½ demet taze soğan

-½ demet taze nane

-½ demet dereotu

-2 adet orta boy havuç

-1 su bardağı dondurulmuş bezelye

-1 adet sıkılmış limon suyu

-1 adet limon kabuğu rendesi

- 1 tatlı kaşığı toz şeker

-1 çay kaşığı tuz

Yapılışı

Bir tavada ile 1 adet jülyen doğranmış soğanı hafif pembeleşinceye kadar kavuralım.

Üzerine jülyen doğranmış havucu da ekleyip kavuralım.

Bezelyeyi de üzerine ekledikten sora jülyen doğradığımız enginarları ekleyelim.

Şeker ve tuzu da ekleyelim.

Ateşin altını kapatmadan önce limon suyuna çok az un ve su koyup karıştıralım. Tencereye döküp altını kapatalım.

En son küçük küçük doğradığımız yeşillikleri ekleyelim ve tencerenin kapağını kapayalım.

Afiyet olsun…



Hiç yorum yok: