Cumartesi, Temmuz 01, 2023

Köz Patlıcan Salatası

Basit olan her zaman güzeldir benim için. Yaptığım mezelerde de diğer yemeklerde de en sevdiklerim beş dakikada yapılabilen ama çok lezzetli olanlardır. Bu da onlardan. Yapılışı çok kolay, yemesi bir harika...
Bostan patlıcanı ikiye bölün. Aşağıda görüldüğü gibi üzerine çizikler atın, zeytinyağı dökün ve fırında közleyin. 
Pişince ben iki farklı şekilde meze hazırlıyorum.
1- Tereyağ, kaşar peyniri, tuz ile kumpir gibi yapıyorum. Üzerine maydanoz ya da başka bir yeşillik ile servis edebilirsiniz.
2-Patlıcanın için ezip, sarımsak, zeytinyağı, limon ve tuz ile servis ediyorum. Yine üzerine kırmızı toz biber, limon kabuğu rendesi ile servis edebilirsiniz.





 

Hiç yorum yok: