Cumartesi, Temmuz 01, 2023


 

Malzemeleri

Yarım bağ semizotu

10 adet salatalık turşusu

1 diş sarımsak

1 su bardağı süzme yoğurt

1 su bardağı buğday

Tuz

Sızma zeytinyağı

Pul biber

Yapılışı

Buğdayları bir gece öncesinden suya koyalım ve ertesi gün haşlayalım.

Semizotlarının yapraklarını ayıralım

Salatalık turşularını dilimleyerek semizotunun içine koyalım.

Tavaya zeytinyağı koyalım ve haşlanmış buğdayları kızartalım.

Süzme yoğurt, sarımsak ve tuzu ve karıştıralım. Sonra semizotlarını ekleyelim. Kızarttığınız buğdayları semizotunun içine koyalım ve karıştıralım.

Zeytinyağında pul biberi yakalım ve üzerinde gezdirelim.

Hiç yorum yok: