Malzemeler
1/2 kg kuşbaşı et
2 adet orta boy soğan
1 adet orta boy kabak
1 adet havuç
2 adet orta boy patates
1 paket mantar
100 gr kadar taze fasulye
1 küçük paket bezelye konservesi
Domates salçası
Biber salçası
1 paket Knorr güveç harcı
Yapılışı
Güveçi ilk defa kullanıyorsanız 1/2 paket margarini güveçte eritip her tarafını güzelce yağladıktan sonra atıyorsunuz. Güveç kullanımıza hazır oluyır. Sonra içine yeteri kadar sıvıyağ koyuyorsunuz ve etleri kendi suyunda pişiriyorsunuz. Yemeklik doğradığınız soğanları ekleyip etle birlikte kavuruyorsunuz. Sonra sırasıyla küçük küçük doğradığınız havuç,patates,taze fasulye,kabak,mantar ve bezelyeleri ekliyoruz. Biber salçası ve domates salçasını da ekleyip suyunu kayuyoruz. En son güveç harcını koyup karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder