Malzemeler
125 adet incir
2 kg toz şeker
1 paket vanilya
2 lt.su
½ limon suyu
Çok dolu olmayan 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı
İncirleri bir tencereye koyup 15-20 dakika kaynatın. Ateşten alıp 5-6 su yıkayın. Suda bekletin.İncirleri onlara zarar vermeden biraz sıkın. Şekeri tencereye koyun. Suyla birlikte koyuca bir şurup haline gelinceye kadar pişirin. Kaynayan şurubun içine iyice süzdürdüğünüz incirleri atın. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ve limon tuzunu koyup bir iki taşım kaynatın. Köpüklerini alın. Kavanozlara koyup soğutun.
125 adet incir
2 kg toz şeker
1 paket vanilya
2 lt.su
½ limon suyu
Çok dolu olmayan 1 tatlı kaşığı limon tuzu
Yapılışı
İncirleri bir tencereye koyup 15-20 dakika kaynatın. Ateşten alıp 5-6 su yıkayın. Suda bekletin.İncirleri onlara zarar vermeden biraz sıkın. Şekeri tencereye koyun. Suyla birlikte koyuca bir şurup haline gelinceye kadar pişirin. Kaynayan şurubun içine iyice süzdürdüğünüz incirleri atın. Reçel kıvamına gelinceye kadar kaynatın. İnmesine yakın limon suyunu ve limon tuzunu koyup bir iki taşım kaynatın. Köpüklerini alın. Kavanozlara koyup soğutun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder