Çarşamba, Haziran 04, 2008

Hindistan Cevizli Güllaç


Ramazan değil biliyorum,gelmesine de daha var. Ama ben güllaçı o kadar çok seviyorum ki. Evet ramazanda yediğim güllaçın tadı hiç bir zaman yok belki ama ben güllaçtan 1 kutu alıp saklıyorum ramazanda. Böylece sonra da yapabiliyorum. Ben güllaçı yaparken içine hindistan cevizi koyuyorum. Mesela bu yaptığımda 4 yaprak güllaç kullandım. 1 litre süt ve 1 bardaktan 1 parmak fazla şekeri kaynama noktasına kadar pişirdim. İçine 3 avuç kadar hindistan cevizi ve 1 paket vanilya koydum. Ilımaya bıraktım. Sonra güllaç yapraklarının üzerine kat kat döktüm. Üstüne ceviz koydum. Kiraz şekerlemeleriyle süsledim. Soğuduktan sonra servis yaptım. Bir de böyle deneyin. Çok hoşunuza gidecek. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: