Çarşamba, Haziran 04, 2008

Yaz Turşusu

Annem eskiden ne çok yapardı bu turşuyu. Ah çocukluğum geldi aklıma bunu yiyince. Kuzenimin kına gecesi için verilen yemekte yengem ve komşuları yapmışlar.Sonra anneme rica ettim benim için yine yaptı. Yapılışı çok basit ve az zaman alıyor. Biberleri temizleyin ve ikiye bölün. Yengemler bütün bırakmıştı isterseniz öylede yapabilirsiniz. Sonra suda yumuşayana kadar haşlıyorsunuz. İyice süzüyorsunuz. Soğumaya bırakın. Maydanozları küçük küçük doğrayn. Bir kapta dövülmüş sarımsağı,sirkeyi (ya da limonu) zeytinyağını ve tuzu karıştırıyorsunuz. Sonra maydanozları da koyduğunuz biberlerin üzerine dökün. Ve bekletin. Afiyet olsun...
Canan'ın kına gecesindeki turşular.

Hiç yorum yok: