Pazar, Temmuz 17, 2022

Fesleğenli Humus

Fesleğen oğullarımla favori lezzetimiz....

Humusla birleşince lezzet anlatılmaz bir hale geliyor.

Taze fesleğen kullanabilir ya da hazır pesto soslar ile yapabilirsiniz. Benim favorim Eataly'den aldığım ve oranın şefleri tarafından yapılan pesto sosu. Diğerleri çok tuzlu geliyor. Pesto sos kullanacaksanız hiç tuz atmamanızı öneririm. Ya da pesto sosunu siz kendiniz de yapabilirsiniz. 

Eğer taze fesleğen kullanacaksanız önce blender da fesleğeni zeytinyağ ile iyice ezmeniz gerekiyor. Zeytinyağ kullanmanız önemli çünkü aksi takdirde fesleğenler kararıyor. Diğer malzemeler humus tarifi ile aynı. Sadece tahini biraz daha arttırmanızı tavsiye ederim. Fesleğen çok yoğun bir tat olduğu için tahin yok olup gidebilir.


Taze fesleğen ile yaptıklarım aşağıdadır. Rengi pesto sos kullanarak yapılanlara göre daha açık oluyor.


Hiç yorum yok: