Pazar, Temmuz 17, 2022

Kabak Şayan


Malzemeler

4-5 adet kabak

Pişirmek için ayçiçek yağı (zeytinyağda olabilir)

3 su bardağı süzme yoğurt

3 diş sarımsak

1,5 avuç iri kıyılmış ceviz

1 çay kaşığı pul biber

Nane

Yapılışı

Öncelikle kabakları rendenin geniş kısmında rendeleyin.

Tencereye yağ ve tuzla birlikte kabakları, kabaklar yumuşayana kadar pişirelim.

Kabakları soğumaya bırakalım.

Yoğurda ezilmiş sarımsağı karıştıralım.

Cevizi yağsız tavaya alalım. Kavuralım. Yağları çıkmaya başladıktan sonra tavaya pul biber, nane ve zeytinyağ koyalım.

Kabaklardan biraz ayıralım. Kalan kısmını yoğurt ile karıştıralım. Tabağa alalım. Üzerine kalan kabakları ve en sonda cevizli karışımı koyalım.




Hiç yorum yok: