Pazartesi, Temmuz 18, 2022

Bademli, Pazı Kavurmalı, Beşamel Soslu Tavuk

Malzemeler

2 demet pazı

1 soğan

5 yemek kaşığı zeytinyağı

1 kırmızı biber

1 sarı biber

3 diş sarımsak

1 çay bardağı soyulmuş badem

Tuz

Taze çekilmiş karabiber

1 paket doğanmış tavuk göğsü

Beşamel sos için

3 yemek kaşığı tereyağı

1,5 yemek kaşığı un

1,5 su bardağı oda ısısında süt (Tavuğu haşlarsanız biraz suyundan da koyabilirsiniz)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı

Pazıları yıkayıp ince doğrayın. Biberleri küp şeklinde doğrayın. Bademleri önceden suya koyun ve kabuklarını soyun. Bundan sonra bademleri zeytinyağı ile rengi koyulaşıncaya kadar kavurun.

Soğanı küp şeklinde doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurun. Rendelenmiş sarımsağı ekleyin. Biberleri ekleyin ve kavurmaya devam edin. Tuzu ve karabiberi ekleyin.

Beşamel Sos Yapılışı

Tereyağı eritelim.  Tereyağı erittikten sonra unu ilave edelim ve sürekli karıştırarak kavuralım. Kokusu çıkan un kavrulmuştur.

Sürekli karıştırarak 1,5 su bardağı sütü yavaş yavaş ilave edelim. Çırpıcı ile hızlıca çırpalım.

Sos koyulaştıktan sonra tuz ve karabiberi de ekleyerek kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirelim.

Tavukları soteleyelim. Üzerine pazı kavurmasını ve en üzerinde beşamel sosu dökelim.

Piştikten sonra üzerine rende mozeralla peyniri ya da kaşar koyabilirsiniz. Eridikten sonra servis edebilirsiniz. 





İsterseniz sadece pazı kavurmasını sıcak ya da soğuk olarak servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok: