Pazar, Temmuz 17, 2022

Tarçınlı Zeytinyağlı Barbunya

Malzemeler

1 kilo taze barbunya içi

1 su bardağı zeytinyağı

1 adet tarçın çubuğu (Siz daha fazla kullanabilirsiniz. 2-3 adet.)

6 diş sarımsak

1 adet büyük boy soğan (Doğranmayıp bütün halinde içine konulacak)

4 adet orta boy domates

1 adet havuç (küçük doğranmış)

1 adet patates (küçük doğranmış)

Tuz

Üzerine

Maydanoz

Limon

Tarçın çubuğu

Yapılışı

Ben barbunyayı düdüklüde pişiriyorum. Bu yüzden tüm malzemeleri aynı anda düdüklüye koyuyorum. Barbunyaları da taze oldukları için haşlamıyorum. Ama kurusunu kullanıyorsanız muhakkak önceden haşlayın. Soğanı doğramadan bütün halinde içine koyalım. Pişince çıkarıyoruz.

Piştikten sonra üzerine maydanoz koyuyoruz. Limon ve tarçın çubuğu ile süslüyoruz.

 


Hiç yorum yok: