Perşembe, Mayıs 29, 2008

Muhallebili Pasta


Geçen akşam Özlemlere gittiğimizde Özlem bu tatlıyı yapmıştı. Çok hafif ve serinletici bir tatlı. Yaz ayları için birebir. Muhakkak deneyin.
Malzemeler
150 gr kedidili bisküvi
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı tozşeker
Muhallebi için;
1 kg süt
1 su bardağı şeker
½ su bardağı un
1 paket vanilya
Çilekli sos için;
1 kg çilek
1 su bardağı vişne suyu
3 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı tozşeker
Yapılışı
1 su bardağı sütü 1 çorba tozşeker ile karıştırın. Kedidili bisküvilerinizi süte batırıp borcama dizin. Muhallebi için sütü, şekeri ve unu bir tencereye koyup devamlı karıştırarak pişirin. Vanilyayı ekleyin ve ocaktan alın. Mikserle çırpın. Bisküvilerin üzerine dökün ve soğumaya bırakın. Çileği güzelce yıkadıktan sonra püre haline getirin. Çilekleri, vişne suyunu, nişastayı ve tozşekeri bir tencereye koyun. Kaynayana kadar karıştırarak pişirin. Sonra arasıra karıştırarak soğutun.Muhallebinin üzerine yayın.Buzdolabında 1-2 saat beklettikten sonra servis edin.



İstiyorsanız Özlem'in yaptığı gibi kaselerede koyabilirsiniz. Özlem kaseye koyduklarının altına bisküvi koymamış.

Hiç yorum yok: