Perşembe, Mayıs 29, 2008

Annemin Poğaçası

Malzemeler
1 bardak yoğurt
3 yumurta (İkisinin sarısını üzerine sürüyoruz)
½ paket margarin
½ bardak sıvıyağ
1 paket kabartma tozu
İçi için
Peynir yada ekşimik
Maydanoz
Yapılışı
Hamurun malzemeleri bir kaba koyun. Aldığı kadar unu ekleyin.Hamurunuz yumuşak bir kıvamda olacak. Hamurunuzu biraz dinlendirin.Elinizde açın ve iç malzemesini koyun.Annem bazen bu poğaçayı sosisli de yapıyor.Sonra kapatın. Üzerine yumurta sarısını sürün ve susam dökün. Orta hararetli fırında pişirin.
Annanesinin poğaça ve keklerini de çok güzel olmuş canım. Aşırmaya değer....

Hiç yorum yok: