Perşembe, Mayıs 29, 2008

Tavuklu Salata

Malzemeler
1 adet tavuk göğsü
1 adet salatalık
½ demet dereotu
2-3 diş sarımsak
Yoğurt
Mayonez
Tuz
Pulbiber
Nane
Zeytinyağ
Yapılışı
Tavuk göğsünü haşlayın। Rondoda ya da elinizde çok ince kıyın। Kıyma haline gelecek. Sonra küçük küçük salatalıkları içine doğrayın. Cacık yapar gibi doğrayacaksınız. Sonra küçük küçük kıyılmış dereotlerını ekleyin. Biraz nane ve tuz atın. Sonra 2 yemek kaşığı kadar mayonez koyun. İsteğe bağlı olarak koymasanızda olabilir. Sonra yeteri kadar yoğurt koyun. Yoğurdun fazla sulu olmamasına dikkat edin. Zeytinyağıda ekleyin ve karıştırın. Üzerine zeytinyağ ve pulbiber koyarak servis edin.

Hiç yorum yok: