Malzemeler
Hamur için;
1 su bardağından biraz fazla un
65 gr margarin (oda sıcaklığında)
6 yemek kaşığı soğuk su
İçi için;
1/2 kg ıspanak
1 adet orta boy soğan
1/2 paket krema
1/4 kalıp beyaz peynir (orta büyüklükte bir kalıp)
2 yumurta
Biraz süt
Tuz
Pulbiber
Yapılışı
Hamur için gerekli malzemeleri bir kaba koyun ve yoğurun. Bir tart kalıbına yayın. Hamurun üzerine iç malzemesini koymadan önce çatalla delikler açın. Ispanakları iyice yıkayın ve yemeklik doğranmış soğanla birlikte kavurun. Peyniri ufalayın. Malzemelerin hepsini bir kase içinde karıştırın. Sonra tart hamurunun üzerine dökün. Orta hararetli fırında pişirin. Çıkarmaya yakın kaşar peyniri rendesi koyun ve eriyene kadar bekleyin. Sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder