Salı, Şubat 12, 2008

Portakallı İrmik Helvası

Eşimin her gece 23:00 civarı tatlı krizleri tutar. Aslında kendisi de benim gibi rejimde ama geceleri rejim bitiyor. Aslında hep sütlü tatlılar yapmayı tercih ediyorum ama ne zamandır irmik helvası yapmadığımı farkettim.Küçük bir kaçamak yapmaya karar verdim. Eşimde çok sever özellikle portakallı olanını. Eeee portakalında tam mevsimi. Çok lezzetli bir helva oldu. Mutlaka deneyin.
Malzemeler
125 gr margarin
2 su bardağı irmik
2 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 su bardağı portakal suyu
1 portakal rendesi
½ su bardağı fındık ve ceviz karışımı
Hindistan cevizi rendesi
Tarçın
Yapılışı
Yağı ve irmiği bir tencereye koyun ve kavurmaya başlayın. Biraz pembeleşmeye başladığında fındık ve ceviz karışımını katın. Biraz daha kavurduktan sonra da portakal kabuklarını koyun.
İrmikler iyice kavrulduktan sonra 1 su bardağı suyu ve portakal suyunu koyun biraz çektikten sonra şekeri ilave edin. Kendini iyice çektikten sonra altını kapatın. Ve demlendirin. Servis ederken isteğe bağlı olarak hindistan cevizi rendesi ve tarçın koyun.
Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: