Salı, Şubat 12, 2008

Muzlu Pasta


Malzemeler
300 gr kedi dili bisküvi
1 yumurta
1,5 fincan un
2 fincan tozşeker
1 kg süt
4 adet muz
Hindistan cevizi rendesi
Bisküvileri ıslatmak için
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı nescafe
İsteğe bağlı olarak likör (Ben muz likörü kullandım)
Yapılışı
Sütü, unu, tozşekeri ve yumurtayı tenceye koyun ve karıştırın. Kısık ateşte muhallebi kıvamına gelinceye kadar pişirin. Islatmak için olan malzemeleride bir bardakta hazırlayın. Tarifin orjinalinde bisküviler ıslatılmıyor. Ama benim kahve tadı hoşuma gittiği için ıslatıyorum. Likörde isteğe bağlı olarak konulabilir.
Bütün malzemeler hazır olduktan sonra borcama sırasıyla bir sıra kedi dili üzerine muhallebi ve muz konuyor. En üste konulan muzların kararmaması için limon sürülüyor. Soğuduktan sonra üzerine hindistan cevizi rendesi konuluyor. Buzdolabında bekletildikten sonra servis ediliyor.
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: