Perşembe, Şubat 28, 2008

Profitrol


Malzemeler
Hamur için
2 çay bardağı su
½ paket margarin
4 adet yumurta
6 çorba kaşığı un
İç kreması için
1 kg süt
2 çay bardağı+1 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
125 gr margarin
1 paket vanilya
Çikolata sosu
1 paket koyu kakao
6 çorba kaşığı pudra şekeri
1,5 su bardağı süt
2 yumurta
125 gr margarin
Yapılışı
Hamur
Suyu ve margarini bir tencereye koy. Suyu yağla birlikte kaynat.Sonra unu ekle ve kavur. Ocaktan indir. Yumurtaları teker teker hamura kırıp mikserle çırp. Yani bir yumurta kırıyorsunuz mikserle iyice hamura yedirdikten sonra diğerini kırıyorsunuz. İşin püf noktası yumurtaların ayrı ayrı kırılması. Yağlanmış fırın tepsisine ceviz büyüklüğünde hamurdan koy. 175 derece fırında pişir. Soğuna fırından çıkarma ve kapağını açma. Bu da çok önemli.
İç Kreması
Yağı ve unu bir güzel kavurun.Sonra sütü ve şekeri ilave edin. Muhallebi kıvamına geldikten sonra vanilyayı ekleyin.
Çikolata Sosu
Margarini eritin. Diğer malzamalari bir kaba koyun ve mikserle bir güzel çırpın.Sonra içine damla margarini ekleyerek çırpmaya devam edin. Bu sosun biraz daha akıcı olmasını istiyorsanız süt miktarını arttırabilirisiniz.

Profitrol hamuru piştikten sonra bıçakla sandviç gibi ikiye bölün. Daha sonra hazırladığınız iç kreması bolca içine koyun ve en son üzerine çikolata sosu sürün. Ben üstüste koyarak servis yaptım siz daha farklı yapabilirsiniz. Bi de benim acelem olduğundan hamurları küçük küçük koyamadım. Büyük oldu. Siz küçük yapmaya dikkat edin.

Hiç yorum yok: