Perşembe, Mart 06, 2008

Vişne Soslu Kek


Bu keki annem yaptı. Tadı çok güzel oluyor. Özellikle çikolata sosu çok yakışıyor.Annem vişne sosundan fazla yapmış ben ondan servis yaptığım tabağada koydum. Sonuç süper!!!!

Malzemeler
6 adet yumurta (oda sıcaklığında)
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
150 gr margarin
1 su bardağı un (İsteğe bağlı olarak sade kekun da kullanabilirisiniz)
1 su bardağı pirinç unu
4 tepeleme yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Üzerine sosu için
1 su bardağı soğuk süt
1 su bardağı vişne suyu
2 çay kaşığı dolusu mısır nişastası
1 yemek kaşığı tozşeker



Yapılışı
Yumurta ve şekeri mikserle 2-3 dakika çırpın. Üzerine sütü ve yumuşak margarini ilave edip çırpmaya devam edin. Unu, pirinç ununu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilyayı başka bir kapta karıştırın. Sonrada hazırladığınız karışıma katın. Ve bir spatula yardımıyla karıştırın. Büyükçe bir kek kalıbına dökün. 5 dakika önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin. Keki fırından çıkartır çıkartmaz soğuk süt gezdirin. Ve biraz bekletin. Sosu için; vişne suyunu, mısır nişastasını ve tozşekeri bir tencereye koyun. Çırpın. Nişasta eridikten sonra kısık ateşte sürekli karıştırılarak kaynayıncaya kadar karıştırın. Koyulaşınca hemen ocaktan alın.Biraz ılınınca kekin üzerine dökün.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok: