Salı, Mart 18, 2008

Çupra Buğulama


Annem balık yemeği çok sever. Ben onunla balık yerken aldığım tadı hiç bir zaman alamam. Annem çok güzel balık yapar. Ruhunu katıyor ya. Perşembe günleri balık günü. Pazar kuruluyor ve annem muhakkak balık alıyor. Benim payıma çupra buığulama düştü. Tadı harikaydı. Tabi ya annem yaptı.

Malzemeler
5 adet çupra
2 adet soğan
3 adet patates
2 adet havuç
3 adet biber
Maydanoz sapları ve yaprakları
5 adet defne yaprağı
3 diş sarımsak
Zeytinyağı
Tuz
Limon
Yapılışı
Zeytinyağı, 1 adet limonu ve tuzu kasede karıştırın. Balıkların hertarafına güzelce sürün. Tepsiyi alimünyum folyoyla kaplayın. En alta halka halka doğradığınız soğanları dizin. Sonra çupraları koyun. Sonra doğradığınız patatesleri, havuçları korun. Biberleri iki yada en fazla üçe bölün. En üste maydanoz yapraklarını ve saplarını koyun. Fırında pişirin.

Hiç yorum yok: