Pazartesi, Mart 31, 2008

Özlem'in yemek daveti

Çarşamba akşamı nihayet Özlemlere gidebildik. Onlara uyan gün bize uymadı, bize uyan gün onlara uymadı. Anlayacağınız yılan hikayersine döndü bizim yemek. Ama değdi doğrusu inanılmaz güzel bir yemekti. Eşimin dediği gibi benim arkadaşlarım süper yemek yapıyor. Hele Özlemin bir simetri takıntısı var ki. Ben onun gibi değilim. O herşeyin inanılmaz düzgün olmasını istiyor. Ama sonuç çok iyi. Mezeler çok güzeldi. Aşağaıda tarifini yazmadıklarımın da resimleri var. En kısa zamanda yine Özlemlere gitmek dileğiyle. Haaa bi de meze tabakları süperdi!!!!!

Tarhunlu Çorba


Malzemeler
1 su bardağı buğday (önceden haşlanmış)
Köfte için
250 gr kıyma
1 dilim ekmek içi
1 yumurta
Karabiber
Kırmızıbiber
Tuz
Terbiyesi için
1 yumurta
3 yemek kaşığı un
½ kg yoğurt
Üstüne
Sıvıyağ (ya da tereyağ)
Tarhun otu

Yapılışı
Kıymayı harcıyla yoğurun. Küçük küçük nohut büyüklüğünde köfteler yapın.
Yoğurdu, unu, yumurtayı ve buğday karışımını yeterince su ekleyerek kaynatın. Kaynadıtan sonra kıyma toplarını koyun ve pişirin. Başka bir tavada yapı kızdırın ve tarhun otunu ekeleyin. Sonra çorbanın üzerine koyun.
Ps: Terbiye yapma konusunda Özlemle farklılaşıyoruz. Ben bu çorbayı yapsam önce buğdayı yeterince suya koyar kaynatır ve köfteleri pişirirdim. Sonra başka bir kasede unu yumurtayı ve yoğurdu iyice çırpar ve alıştıra alıştıra çorbaya eklerdim. Siz her ikisinide yapabilirsiniz.

Köfte Çanağında Ispanak





Köfte için
500 gr kıyma
2 dilim ekmek içi
1 yumurta
2 diş sarımsak
Yenibahar
Kimyon
Karabiber
Tuz
Biraz suda eritilmiş salça
İçi için
1 demet ıspanak
1 adet soğan
Sıvıyağ
Tuz
Karabiber
Üzeri için
2 adet domates
Kaşar peyniri
Yapılışı
Köfteyi yoğurun. Büyük parçalar koparın ve yuvarlayın. Sonra elinizle ortasını bastırın. 15 dakika fırın ızgarasında pişirin. Soğanı kavurun ıspanağı koyun ve soteleyin. En son tuz ve karabiberi ekleyin. Sonra çanakların içini ıspanakla doldurun.Şalçayı biraz suda eritin ve köftelerin üzerinde gezdirin. ve Üzerine yuvarlak ve birazda kalınca kestiğiniz domatesleri koyun. Biraz pişirin ve en sonra kaşarları koyun ve eriyene kadar pişirin.





Kuru Biber Kızartması


Doğrusu bunların bu kadar lezzetli olacağını düşünmemiştim. Edirne ciğercileri kuru ciğeri direkt kızartırlar. Ciğerin yanında çok güzel gider doğrusu. Özlem önce haşlamış kuru kırmızı biberleri. Sonra kızarttı. Ve sarımsaklı yoğurtla servis yaptı. Lezzet çok iyiydi.


Vişneli Ekmek Tatlısı


Malzemeler
8 dilim bayat tost ekmeği
1 kase dondurulmuş vişne
1 su bardağı vişne suyu
Kreması
1,5 su bardağı süt
5 çorba kaşığı tozşeker
2,5 çorba kaşığı un
1 adet yumurta
1 çorba kaşığı rendelenmiş limon kabuğu
1 paket vanilya
Fındık büyüklüğünde margarin
Yapılışı
Bayat tost ekmelerinden geniş ağızlı bir bardak yardımıyla yuvarlak dilimler çıkarın. Fırında hififçe kızartın. Borcama dizin. Vişne suyuyla ıslatın ve ekmeklerin vişne suyunu çekmesini bekleyin. Krema için bir tencereye sütü, tozşekeri, unu, yumurtayı, vanilyayı ve rendelenmiş limon kabuğunu koyun. Koyu bir krema halini alıncaya kadar pişirin. Kremayı ocaktan alırken içine margarin ekleyin. 4 ekmeğin üzerine kremadan koyun. Vişne taneleri koyun. Ve diğer ekmekleri üzerine kapatın. Ekmeklerin üzerine yine krema koyun ve en üste vişne tanelerini dizin. Soğuduktan sonra servis yapın.

Börülce Salatası, Mantar Salatası, Patlican Salatası ve Salata

Hiç yorum yok: