Cuma, Mart 21, 2008

Çabuk Hazırlanan Mezeler

Şimdi size vereceğim tarifler çok çabuk yapılan hatta habersiz ya da son anda haber verilen misafirler için birebir olan tarifler. Çok iyi sonuç alacaksınız merak etmeyin.
Yoğurtlu Havuç Kızartması

İstediğinz miktarda havucu rendeleyin. Tavaya biraz zeytinyağı v ayçicek yağı koyun. Ve rendelediğiniz havuçları burada kavurun. Biraz tuz ekin. İsteğe bağlı olarak içine kırılmış ceviz koyabilirisiniz. Sonra sarımsaklı yoğurt ekleyin. Ve güzelce karıştırın. Üzerine biraz zeytinyağı gezdirin ve nane ve kırmızı biber ekin.


Yoğurtlu Brokoli Salatası


Brokolileri haşlayın. Çok fazla haşlamamaya dikkat edin. Başka bir kasede dövülmüş sarımsağı, zeytinyağını, limonu, tuzu ve yoğurdu güzelce karıştırın. Sonra brokolileri koyduğunuz borcamın üzerine dökün ve zeytinyağını gezdirin. Üzerine biraz kırmızı biber serpin.

Brokoli Salatası

Brokolileri haşlayın. Bir kasede zeytinyağını,limonu,sarımsağı ve tuzu karıştırın. Haşlayıp tabağa koyduğunuz brokolilerin üzerine dökün. Yaptığınız salatayı biraz bekletirseniz daha güzel oluyor.

Dereotlu Patates Salatası

Patatesleri haşlayın. Ben patatesleri soyup, doğrayıp haşlıyorum. Sonra püre haline getirin. Limon sıkın. İçine biraz mayonez, zeytinyağı ve tuz koyup karıştırın. En son küçük küçük doğranmış dereotunu koyun. Borcama koyduktan sonra istediğiniz gibi süsleyin.

Yoğurtlu Kabak Haşlama

Kabakları soyun ve doğrayın. Çok az su koyup haşlayın. Sonra borcama kabakları koyup biraz tuz koyun. Sarımsaklı yoğurdu üzerine koyup zeytinyağı gezdirin. Üzerine nane, sumak ve kırmızı biber koyun.


Mantar Dolması


Mantarların saplarını çıkarın. Yağladığınız borcama ters bir şekilde mantrları koyun. Herbir mantarın içine az miktarda tereyağ koyun ve tuz ekin. Sonra rendelenmiş kaşar peyniriyle doldurun. Saplarını da doğrayıp mantar dolmalarıyla birlikte pişirin. Ben ne yazık ki pişmiş hallerini çekemedim.

Hiç yorum yok: