Cuma, Mart 14, 2008

İzmir Köfte

Malzemeler
500 gr kıyma
2 orta bot soğan
3-4 adet patates
3 çorba kaşığı margarin
3 adet domates (küp küp doğranmış)
ve/veya 1 çorba kaşığı salça 1 kahve
fincanı su içinde eritilmiş
2-3 dilim bayat ekmek içi
Yarım demet maydanoz
1 diş sarımsak
Tuz
Karabiber
1 çay bardağı kaynar su
Yapılışı
Kıyma, soğan, ekmek içi, sarımsak, maydanoz, tuz ve karabiberi iyice yoğurun. Parmak büyüklüğünde köfteler hazırlayın. Elma dilimi şeklinde doğradığınız ve kızarttığınız patatesleri bir borcama dizin. Aynı yağda köfteleride kızartıp patateslerle birlikte sıra sıra dizin.Kalan yağda domatesleri ve salçayıkoyup güzelce kavurun.Üzerine suyu ekleyip köftelerin ve patateslerin üzerine bu karışımı dökün. Fırında 10-15 dakika pişirin.




Ps: Ne yazık ki İzmir köftenin pişmiş halini çekemedim çünkü misafirlerim gelmiş, masaya oturmuş benim köfteyi getirmemi bekliyorlardı.

Hiç yorum yok: