Cumartesi, Mart 15, 2008

Etli Pazı Sarması

Pazının mevsimi sonbahar ve kıştır. Markete gittiğimde pazılar o kadar taze gözüküyordu ki dayanamadım. Aslında pazı böreği yapacaktım ama eşim sarmasını istedi. Çağanla olacak şey değildi tabi ama zar zor sardık işte. Saydım tam 6 defa işe ara vermek zorunda kalmışım. Ama lezzeti çok güzeldi doğrusu.
Malzemeler
500 gr pazı
2 çorba kaşığı pirinç
2 çorba kaşığı sıvı yağ
2 adet soğan (ince doğranmış)
1 domates (rendelenmiş)
1 yemek kaşığı salça
Maydanoz
Nane
Tuz
Karabiber
Yapılışı
Dolmanın içi için; kıymayı, pirinci, soğanı, maydanozu, tuzu, karabiberi, salçayı, domates rendesini, sıvıyağı güzelce yoğurun. Pazı yapraklarını suda haşlayın. Fazla haşlanmamasına dikkat edin yoksa saramazsınız. Sonra soğuk suya koyun. Şimdi pazıları sarın. Tencereye dizip üzerine çıkana kadar su ekleyin. Tabaklara servis ederken üzerine sarımsaklı yoğurt koyun ve tereyeğında pişirilmiş salça koyun. Sonra oturup afiyetle yiyin.
Bu da annemin pazı sarması. O benden daha kalın sarmış. Bence daha güzel oluyor. Diğer sefere bende böyle sarıcağım. Böylece daha kolay sarmış olacağım.

Hiç yorum yok: